VISA:

Som svensk medborgare köper du ditt turistvisum vid ankomsten till flygplatsen. Det kostar 50 USD/person och de tar endast dollarsedlar.

FÖRSÄKRING:

Innan du betalar för en safari, se till att du har någon form av reseförsäkring från ditt försäkringsbolag. Försäkringen skall täcka din betalning ifall du skulle få förhinder av något slag.

VACCIN:

Kontakta en vaccinationscentral i god tid före avresa för att rådgöra vilka vaccinationer som du kan behöva.

KLÄDER:

På safari kan du bära khaki eller vilka andra färger du vill. Du kommer att sitta säkert i ett fordon och då spelar färgvalet mindre roll. Vi rekommenderar att undvika blått och svart då dessa två färger lockar till sig Tse tse-flugor i Tarangire och vissa områden i Serengeti.

För att bestiga Kilimanjaro och Mount Meru så behöver du hiking boots, tjocka vintersockar, varma underkläder/underställ, byxor, t-shirts, tröjor, jacka, handskar, mössa, solglasögon, vandringspinne och en mindre ryggsäck att ha din lunch och vatten i. Energi-bars kan man också ta med sig. All utrustning finns att hyra, men vi rekommenderar att du tar med dig egna hiking-kängor så att du vet att de sitter komfortabelt under denna tuffa utmaning.

VATTEN:

Precis som varma sommardagar hemma i Sverige så är det viktigt att dricka mycket vatten för att inte bli uttorkad. Vi har med oss vatten på våra safari – drick det!

SÄSONG:

Det går att åka till Tanzania vilken tid på året som helst. Men vår högsäsong är runt jul-nyår, Februari, Juli-Augusti, Oktober och runt Påsk. Den längre regnperioden sträcker sig från mars till maj. Det går fortfarande att åka på safari då, och hotell har ofta bra lågsäsongpriser dessa månader. Vi har också en lite kortare regnperiod mellan november och början av december.

VALUTA:

I Tanzania används huvudsakligen två valutor; USD och Tanzanisk Shilling (tsh). Shilling kan man ta ut i bankomater eller så kan man växla på lokala Forex i städerna. En del ställen tar kreditkort, men ofta mot en extra avgift.
OBS! Dollarsedlarna ska vara tryckta 2006 eller senare, annars tas de inte emot här.

DRICKS:

Dricks är vanligt i Tanzania. När man bestiger Kilimanjaro så rekommenderar vi dricks på 150-200 USD per klättrare, då man under bestigningen kommer att ha 2-3 guider per klättrare under 5-6 dagar (detta är alltså total dricks för hela bergsbestigningen). För chaufförer rekommenderar vi 15-20 USD per dag, men detta är frivilligt och kan också bero på vilken service man får av chauffören.

BETALNING:

När din resa bekräftats så betalas en handpenning på 50% för hotellen, denna handpenning kan betalas via transfer, internet eller på din bank. Resten betalas antingen en månad innan du anländer, eller med kontanter eller kort när du anländer. OBS! Om du betalar med kreditkort, tänk på att det tillkommer en avgift på 6%.

Handpenningen du lagt går ej att få tillbaka.